Ons verhaal Welkom op het Pitteshof

Wie zijn wij?

De naam "Pitteshof" verwijst naar de bijnaam die onze familie al meer dan een eeuw draagt. Onze betovergrootouders werden destijds met "Pittes" aangesproken en zo zijn ook wij nu nog steeds in de regio gekend.

Ondertussen zijn wij de 4de generatie landbouwers op ons familiebedrijf en hoewel er natuurlijk veel veranderd is, koesteren we nog steeds dezelfde waarden als in het prille begin. De liefde voor het vak én respect voor dier en natuur staan nog altijd centraal in ons verhaal.

Als gemengd agrarisch bedrijf doen wij zowel aan akkerbouw als aan veeteelt. Daarbij verkiezen wij heel bewust kwaliteit boven kwantiteit. Wij verbouwen een aantal gewassen, waaronder witloof, maïs, diverse granen en aardappelen. Daarnaast kweken we ook koeien van het witte-blauwe ras.

Van ons akkerland naar uw broodplank

Het idee om van onze eigen granen brood te bakken, heeft eerst een aantal jaar gerijpt en nu die stap eindelijk gezet is, kunt u bij ons ook terecht voor een lekker assortiment brood en -producten.

Als voorstander van de korte keten, bakken wij ons brood met bloem gemaakt van onze eigen tarwe. Op die manier beperken we onze en uw ecologische voetafdruk (geen onnodige voedselkilometers en verpakkingsafval meer) en kunnen ook wij een steentje bijdragen aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Waar staan en gaan wij voor?

Gezonde producten met een duidelijke oorsprong, daar streven wij naar. Wij geloven oprecht in de kracht van authentieke smaken. Het is dan ook onze droom om alles wat wij telen, de rijkdom van ons veld, zonder omwegen met u te kunnen delen. Onze koeien worden gevoederd met onze eigen maïs, we bakken ons brood met bloem van onze eigen granen, we verkopen onze eigen groenten en aardappelen.

Met onze hoevewinkel willen we de afstand tussen producent en consument verkleinen en op die manier weer dichter bij de mensen komen. Door rechtstreeks aan de klant te verkopen, verkorten we de keten en kunnen we garant staan voor (h)eerlijke kwaliteit en topproducten van eigen bodem.